Meny Lukk

Nyhetsbrev, 14. mars 2022

Kjære NoReFo-kollegaer,                                                                                                                             

Her er noen oppdateringer fra styret.

Nyoppussede nettsider

I etterkant av årsmøtet i desember ble det uttrykt ønske om å fornye NoReFo sine nettsider. Dette har styret nå fulgt opp med avgjørende bidrag fra og samarbeid med stipendiat Christian Lomsdalen, UiB. De oppussede sidene er publisert med samme adresse som før: norefo.no Takk til Christian og Universitetet i Bergen!

Styret tar gjerne imot forslag til justeringer og forbedringer av nettsidene. Vi ber også om oppdateringer av stillingstittel og institusjonstilhørighet, jf. medlemsoversikten.

Svensk-norsk vårmøte, 7. april

Informasjon om det svensk-norske vårmøtet som arrangeres digitalt 7. april, er nå lagt ut på de nye nettsidene under arrangementer: https://norefo.no/arrangementer/svensk-norsk-digitalt-varmote-2022/

Temaet er bærekraft som utfordring for religions- og etikkdidaktisk forskning med bidrag fra både Sverige og Norge. Det er satt av rikelig med tid til samtale og diskusjon i mindre grupper. Det er ingen egen påmelding til vårmøtet, og vi håper mange har anledning til å delta.

NoReFos årskonferanse, 1.-2. desember

Vertskap for NoReFos årskonferanse er denne gang Universitetet i Stavanger, datoene er 1.–2. desember. Som tidligere år begynner konferansen torsdag med registrering kl 10, lunsj kl 11 og konferanseåpning kl 12 og avslutter fredag kl 15. Hold av tidspunktet, så satser vi på i juni å sende ut invitasjon til å melde inn konferansebidrag.

Andre aktuelle konferanser

Earli SIG 19, Religions and Worldviews in Education: The Significance of Religions and Worldviews in Education for Social Cohesion, 13.–15. September, Dortmund, Tyskland: https://earlisig19.tu-dortmund.de/ Det er mulig å delta digitalt. En egen prekonferanse arrangeres for stipendiater. Frist for å sende inn abstrakts er 1. april.

16th Nordic Conference on Religious Education, RE in the Crossroads?!, 14.–18. juni, Riga, Latvia: https://www.tf.lu.lv/ncre-2021/2nd-call/ Frist for å sende inn abstrakts er gått ut, men det er mulig å registrere seg uten paper. En rekke NoReFo-medlemmer deltar i papersesjoner og symposier.

Aktuelle publikasjoner

Et temanummer av Human Rights Education Review om menneskerettighetsdidaktikk og religionsdidaktikk er nylig publisert: https://humanrer.org/index.php/human/issue/view/453

Temanummeret er redigert av Geir Skeie og Christian Stokke, med bidrag fra flere andre NoReFo-medlemmer.

Vennlig hilsen

Ole Andreas Kvamme

På vegne av styret i NoReFo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *